Projecte 1x1

dimarts, 1 de juny del 2010 1:33 Publicat per EL PATI


Durant el curs 2010-2011 comença el projecte pioner 1x1 a Catalunya, més de 200 centres repartits per tot el territori formaran part d'aquesta innovació didàctica.

Aquest projecte consisteix en:
  • Convertir l’ordinador en l’eina personal de treball dels alumnes
  • Proporcionar la gratuïtat del llibre de text a Catalunya basada en la utilització del format digital i el model 1:1 (1 alumne – 1 ordinador)
  • Subministrar la base per a l’educació dels alumnes en la "vida en un món connectat"
  • Situar Catalunya en el grup de països capdavanters en l’ús de les TIC a l’educació


Però, estan les escoles preparades per a abarcar tal nombre d'ordinadors endollats alhora? Estan els mestres preparats en quant a formació per a canviar la metodologia de les classes i tot el que comporta?

Realment pensem que això s'hauria d'haver anat aplicant poc a poc, deixant als alumnes habituar-se a les noves tecnologies i la manera de treballar continguts amb elles. Si tenen accés a la red, s'hauria de limitar les pàgines a les que poden accedir, si no volem que els nostres alumnes estiguin perdent el temps en jocs d'Internet o mirant videos al youtube.

De la mateixa manera que els mestres han d'aprendre a ensenyar d'una nova forma, els alumnes han de saber aprendre amb els nous recursos que tenen a l'abast.

Donarem el plaç d'un curs per a saber si el Projecte 1x1 té una repercussió positiva en el món de l'educació i comentarem els resultats que es van obtenint al llarg dels 9 mesos que té implantació.
Qualsevol opinió que tingueu al respecte, no dubteu en comentar-la!

Enllaços externs:

1 Response to "Projecte 1x1"

  1. Josué Says:

    Encara hem d'esperar vint anys més per posar-nos al dia a poc a poc? Fa vint anys ja es feien cursos de formació en informàtica per a mestres.

    "Però,estan les escoles preparades per a abarcar tal nombre d'ordinadors endollats alhora?" Quan pensem reclamar-lo com a profesionals de l'educació? Hem de formar als i les alumnes del segle XXI amb eines del XIX?

    "Estan els mestres preparats en quant a formació per a canviar la metodologia de les classes i tot el que comporta?" Els bons profesionals sí, la resta a què espera?

    "Realment pensem que això s'hauria d'haver anat aplicant poc a poc, deixant als alumnes habituar-se a les noves tecnologies i la manera de treballar continguts amb elles. Si tenen accés a la red, s'hauria de limitar les pàgines a les que poden accedir, si no volem que els nostres alumnes estiguin perdent el temps en jocs d'Internet o mirant videos al youtube." A casa seva o a la dels amics ja tenen ordinador i fan servir Fecebook, Fotolog, YouTube,... L'escola pot mirar cap una altra banda i seguir sense abordar aquesta realitat per manca de formació del professorat o d'infraestructura?

    "De la mateixa manera que els mestres han d'aprendre a ensenyar d'una nova forma," Ja fa molts anys que es van posar en pràctica noves formes de treballar a l'aula (Freinet, per exemple) com és que encara seguim amb metodologies que no funcionen?.

    "els alumnes han de saber aprendre amb els nous recursos que tenen a l'abast." Ja ho fan a fora de l'escola, es comuniques, comparteixen informació,... però l'escola continua sent un lloc avorrit i sense lligams amb la seva realitat.

Publica un comentari a l'entrada