L'escola al circ

dimarts, 1 de juny del 2010 7:35 Publicat per EL PATI


No tots els nens poden anar a l'escola degut a la vida itinerant que porten. És el cas, per exemple, dels fills de treballadors d'un circ; la seva vida transcorre d'un lloc a un altre, i l'escolarització en un centre escolar determinat és molt dificultosa. Tot i així, sí poden estudiar, aprendre i seguir el procés educatiu habitual gràcies a les denominades Aules itinerants de Circ. Però, què són?

Es tracta d'una actuació del Programa d'educació Compensatòria e Intercultural del Ministeri d'Educació i Cultura Espanyol (MEC). D'aquesta manera, es preveu la possibilitat de que un professor s'instal·li durant el curs en el circ i imparteixi classe als nens en edat escolar. El programa es desenvolupa a través d'un conveni entre l'empresari del circ i el MEC. La institució pública es compromet a dotar de recursos humans i econòmics a l'escola ambulant. L'empresari, a la seva vegada, assumeix habilitar una caravana vivenda pel professor i una aula escolar.


El naixement d'un nou concepte d'escola:

L'Educació Compensatòria neix com a resposta a la necessitat de col·lectius desfavorits pel seu mitjà de vida itinerant. Aquest nou concepte va ser regulat per un Real Decret el 1983 on es van definir concretament les bases d'un "programa d'atenció educativa a la població itinerant dels circs".

Fins el curs 1995-96 no es van posar en marxa les sis aules itinerants en circs. Amés van aparèixer les dues primeres aules per a temporers. Sis professors pioners atenien un total de 192 alumnes que fins aleshores no anaven a l'escola.

Les bases reguladores d'aquestes aules s'especifiquen en una Resolució de 2004 de la Secretaria d'Estat d'Educació i Universitats. En aquesta resolució, s'estableix que aquestes unitats escolars "atendran, preferentment, a la població en edat escolar obligatòria", tot i així, es contempla l'ampliació d'aquest camp d'acció a Educació Infantil.


A més d'un mestre segur que li agradaria la idea de formar part d'aquesta iniciativa!


1 Response to "L'escola al circ"

  1. El arbol centenario Says:

    Genial el vostre projecte! Que us vagi genial la expo demà!

Publica un comentari a l'entrada